Den här sidan är tänkt att få växa och utvecklas. Mycket saknas än. Om du har någon fråga du inte finner svar på - kontakta oss. Det är ett utmärkt sätt för oss att göra rätt sak i rätt tid.

Bland planerna ingår att skriva mer om esperantos historia och persongalleri. Det finns många intressanta händelser under de dryga hundra åren språket fungerat. Esperanto har en god andel ljus historia som berättar om människors sökande efter fred och kontakter med andra över hela jorden. Det finns även en mörkare sida där esperantister har förföljts och språket har förbjudits på grund av den inneboende idén att alla har rätt till frihet och fria kontakter över gränser.

Vi har också planer på att få grunderna i språket översatta till de svenska minoritetsspråken. "Språkliga rättigheter" är ett område som i översvämmningen av engelskan har tappat fotfästet. Mer sånt vill vi skriva om.

Om du hittar eller hör fler myter och osanningar om språket än de vi själva har fått höra, får du gärna kontakta oss. Vi vill få med så många som möjligt.

Länkar till artiklar om esperanto i svenska medier är en annan del som vi behöver din hjälp med att hålla koll på. För att göra något sådant behöver vi i själva verket någon som verkligen intresserar sig för ämnet och kan jobba med det. Det är inget vi vanliga administratörer har möjlighet att ägna oss åt. Om det låter som något du vill ägna några timmar i månaden åt - hör av dig!

Det händer att ungdomar hör av sig och vill veta mer därför att de vill skriva en uppsats om esperanto. Såna uppsatser kan vi tänka oss att publicera här. Om du är en av dem som redan skrivit eller håller på att skriva något sådant - hör av dig!

 

Nyhetsbrev

Är du nyfiken på esperanto och vill få veta när det händer något intressant? Prenumerera här.